10 råd for et gledesfylt liv, av Sarah Young

10 råd for et gledesfylt liv, av Sarah Young

6. February, 2019 0 By hermon

Kjære venn,

Da jeg skrev min 365-dagers andaktsbok, Jesus – Bare Jesus, var det med et ønske om å hjelpe leseren til å leve et gledesfylt liv. Jeg tror at uansett hva som møter oss i livet, kan vi som kristne alltid finne gleden i Jesus.

Jeg vil dele 10 råd som kan hjelpe deg å møte hver ny dag med glede. Hvert råd inkluderer et utdrag fra Jesus – bare Jesus, i tillegg til en eller flere bibelhenvisninger. I likhet med i alle bøkene jeg har skrevet, er andaktene i Jesus – bare Jesus skrevet som om det er Jesus selv som snakker til deg som leser. Det er mitt håp og bønn at disse 10 rådene vil lede deg nærmere Jesus og hjelpe deg å omfavne gleden i Hans nærvær.

1. Snakk stadig med Jesus, Han som er din glede!

Jeg er din glede! Disse fire ordene kan lyse opp livet ditt. Siden Jeg alltid er med deg, er gledens fylde i Mitt nærvær alltid tilgjengelig for deg. Du kan åpne deg for Mitt nærvær gjennom din tillit og kjærlighet til Meg. Prøv å si: «Jesus, Du er min glede.» Mitt lys skal skinne over deg og inni deg når du gleder deg i Meg, din Frelser. Tenk på alt Jeg har gjort for deg og alt Jeg er for deg. Det vil løfte deg opp over omstendighetene dine.

(Hentet fra andakten 2. januar)

Salme 21,7; Filipperbrevet 4,4


2. Regn prøvelser som en gledesfylt mulighet

Når du blir utsatt for alle slags prøvelser, regn det bare som en gledesfylt mulighet. Ikke kast bort energi med å klage over tingenes tilstand eller ønske at du kunne skru tiden tilbake. Husk at Jeg er allmektig, sterk og kjærlig, dessuten er Jeg med deg for å hjelpe deg. I stedet for å bli overveldet av alle problemene, kan du gripe tak i hånden Min i tillitsfull trygghet. Selv om du ikke klarer å takle problemene selv, kan du og Jeg sammen takle hva som helst! Hvis du ser på omstendighetene ut fra det store bildet, kan du finne glede selv midt i prøvelser.

(Hentet fra andakten 23. august)

Jakobs brev 1,2


3. Ikke sammenligne deg selv med andre

Det å sammenligne seg med andre gir opphav til stor misnøye. Jeg vil du skal gjøre alt du kan for å unngå denne dødelige fellen. Husk at du er Mitt unike skaperverk – forløst ved Mitt blod og av skyhøy verdi for Meg. Oppretthold en gledesfylt kommunikasjon med Meg, din Frelser som elsker deg ufattelig mye mer enn du kan forestille deg. Jeg skal forvandle deg mer og mer til det mesterverket Jeg skapte deg til å være.

(Hentet fra andakten 7. juni)

1. Timoteus brev 6,6; Efeserbrevet 2,10


4. La Jesus forløse deg fra dine nederlag

Jeg avskyr å se barna Mine tynget av fortidens nederlag, at de drar dem med seg rundt som tunge lenker rundt føttene. Når du føler deg slik, prøv å se for deg at Jeg kutter lenkene av og løser føttene dine. Fryd deg over at Jeg forløser deg fra dine nederlag – tilgir deg og leder deg langs fornyelsens stier. Snakk med Meg om dine feiltrinn, og vær klar til å lære fra Meg. Be Meg om å vise deg de endringene Jeg ønsker å gjøre. Jeg skal lede deg på rettferdighets stier.

(Hentet fra andakten 18. august)

Matteus’ evangelium 11,28–29; Salme 23,3

Fortiden kan ikke endres, men du har Min hjelp i nåtiden, og Mitt håp for framtiden.


5. Gjør Jesus til ditt gledesfylte fokus

Når du søker Mitt ansikt mer og mer, blir Jeg ditt gledesfylte fokus. Når du ser på verden rundt deg, er det mange urovekkende ting som skriker etter oppmerksomheten din. Hvis du fokuserer for mye på de tingene, vil du bli svært motløs. Men Han som alltid er med deg, roper: «Jeg er her! Se på Meg, Min elskede, og finn glede i Meg!»

(Hentet fra andakten 9. juli)

Salmenes bok 105,4; Salmenes bok 73,23


6. Stol på at Jesus elsker deg og fryder seg over deg

Jeg fryder Meg over deg med jubel. Åpne opp hjertet, sinnet og ånden din for å ta imot Mine rike velsignelser. Fordi du er Mitt dyrekjøpt barn, strømmer Min kjærlighet til deg kontinuerlig fra nådens trone. Løft blikket og ta imot alt Jeg har for deg. Lytt og hør Meg synge av glede fordi Jeg fryder Meg over deg. Du kan komme fram for Meg med frimodighet i visshet om at du virkelig er den Jeg elsker.

(Hentet fra andakten 14. mars)

Profeten Sefanja 3,17; Hebreerbrevet 4,16; 5. Mosebok 33,12


7. Ta imot velsignelser med glede og takknemlighet, men hold dem med et løst grep

Ta imot med glede og takknemlighet de velsignelsene Jeg lar regne over deg, men ikke klyng deg til dem. Hold dem med et løst grep – klar til å forløse dem tilbake til Meg. Samtidig vil Jeg at du fullt ut skal nyte de gode tingene Jeg gir deg. Den beste måten å gjøre det på, er å leve i nåtiden uten å bekymre seg for morgendagen. Dette er tiden for å glede deg over de velsignelsene Jeg har sendt deg. … Når Jeg fjerner deg fra noe eller noen du verdsetter, er det sunt å sørge over tapet. Det er også viktig å komme nærmere Meg i en slik stund. Klyng deg til Meg, Min elskede, for din relasjon til Meg skal aldri bli tatt fra deg. La Meg være din klippe, Den du tar din tilflukt til. Ofte gir Jeg deg nye og uventede velsignelser for å trøste og lede deg videre. Vær på utkikk etter alt det Jeg har for deg!

(Hentet fra andakten 24. november)

Matteus’ evangelium 6,34, Salmenes bok 18,3; Profeten Jesaja 43,19


8. Velg gleden i alle livets øyeblikk

Gled deg alltid! Dette er et av de korteste versene i Bibelen, men det stråler av himmelsk lys. Jeg skapte deg i Mitt bilde, og Jeg skapte deg med evnen til å velge gleden i alle livets øyeblikk. Når tankene dine vandrer nedover en dyster og uhyggelig sti, kan du stoppe dem med dette herlige påbudet. Se hvor mange ganger i løpet av dagen du kan minne deg selv på å glede deg. … Det å velge å glede deg vil velsigne både deg selv og dem rundt deg. Det vil også styrke forholdet ditt til Meg.

(Hentet fra andakten 18. juli)

1. Tessalonikerbrev 5,16; 1. Mosebok 1,27; Filipperbrevet 4,4


9. Takk Jesus ofte for Hans nærvær

For å fylle dagen din med mer glede, kan du prøve å øke bevisstheten om at Jeg er med deg. En lett måte å gjøre det på, er å si: «Takk, Jesus, for Ditt nærvær.» Det er slik en kort og enkel bønn at du kan be den ofte; på nydelig vis setter den deg i kontakt med Meg og uttrykker din takknemlighet. Du trenger ikke å føle Min nærhet for å be slik. Men jo mer du takker Meg for Mitt nærvær, dess mer virkelig blir Jeg for deg. Du innretter deg – med tanker, hjerte og ånd – etter den realiteten at i Meg er det du lever, beveger deg og er til.

(Hentet fra andakten 18. september)

Apostlenes gjerninger 17,28

Takknemlighet skaper større rom i hjertet ditt for overstrømmende glede.


10. Verdsett Jesus og gled deg over den uendelige rikdommen du har i Ham

Verdsett Meg høyere enn alt annet. Det vil fylle hjertet og tankene dine med glede, og det vil også herliggjøre Meg! Å verdsette noe er å bevare eller skatte det og anse det som dyrebart. Jeg lærer deg hvordan du kan sette din trygghet i Meg, din Frelser og trofaste følgesvenn. Vissheten om at Jeg aldri vil forlate deg kan øke gleden og freden din umåtelig. Videre vil det å anse Meg som din dyrebare Frelser styrke ditt ønske om å holde Meg «i syne» og leve i tråd med Min vilje.

(Hentet fra andakten 21. mai)

Matteus’ evangelium 13,44; Filipperbrevet 3,8–9

Uansett hvor mye eller lite du eier i denne verden, vil din relasjon til Meg gjøre deg uendelig rik. Når du teller dine velsignelser, pass da også på å telle med den uendelige rikdommen du har i Meg. Ta Meg med i regnestykket, så vil takknemligheten vokse eksponentielt. Det du måtte ha + Meg = ubeskrivelig rikdom!

(Hentet fra andakten 26. desember)

Filipperbrevet 4,19

Vær velsignet!